open-navfaktor-logo
search
Izborna noć
Macronu i Golobu stigle čestitke iz Predsjedništva BiH, Dodik se još nije oglasio
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović čestitao Emmanuelu Macronu i Robertu Golobu na pobjedi na izborima u Francuskoj i Sloveniji
24.04.2022. u 21:13
get url
text

- Poštovani predsjedniče Macron, upućujem Vam čestitke povodom ubjedljive pobjede na izborima u Republici Francuskoj. Vaša pobjeda je izuzetno značajan signal, koji su građani Francuske demokratski iskazali, u ovom delikatnom trenutku za Evropu kao i cijeli svijet. Vjerujem da ćemo nastaviti unapređivati i jačati prijateljske odnose naših država, na korist naših građana, kao i da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu - navodi se u čestitci Macronu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je uputio čestitku i Robertu Golobu čija je stranka pobjednik parlamentarnih izbora u Sloveniji.

- Primite moje srdačne čestitke na pobjedi na parlamentarnim izborima u Republici Sloveniji. Vjerujem da će Republika Slovenija i Bosna i Hercegovina kao dvije prijateljske države, koje imaju izuzetno snažne veze, nastaviti razvijati i jačati svoje odnose, kao i da ćemo imati podršku na našem euroatlanskom putu. Radujem se budućoj saradnji - navodi se u čestitci Golobu.

Robertu Golobu je čestitao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

- Primite iskrene čestitke povodom uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima u Vašoj zemlji. Uvjeren sam da će Vaš pokret zajedno sa ostalim demokratskim snagama u Sloveniji donijeti pozitivne promjene ne samo u Sloveniji nego i šire, kao i to da ćemo ojačati saradnju između naših prijateljskih zemalja na principima slobode, demokratskih i civilizacijskih vrijednosti - naveo je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.