open-navfaktor-logo
search
Tribina u Vogošći
Mahmutbegović: SDA će pobijediti u Kantonu Sarajevo
Sinoćnja tribina Stranke demokratske akcije održana je u Kino Sali JU KSC Vogošća, uz prisustvo velikog broja građana Vogošće, članova i simpatizera SDA.
12.11.2021. u 22:06
get url
text

Uvodničari na tribini bili su Edin Smajić, potpredsjednik OO SDA Vogošća i načelnik općine, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica SDA BiH i potpredsjednica FBiH, te Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH i delegat u državnom parlamentu BiH, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Dobrodošlicu brojnim okupljenim Vogošćanima izrazio je Sedin Kahriman, predsjednik OO SDA Vogošća i v.d. predsjednik KO SDA Sarajevo. On se u svom obraćanju osvrnuo i na nedavno održane izbore za savjete mjesnih zajednica u Vogošći.

- Kod nas je još uvijek slavljenička atmosfera. U Vogošći su održani izbori za savjete mjesnih zajednica. Mi smo se postrojili i apsolutno pobijedili. Svi naši kandidati, njih 44 su članovi savjeta. Naši politički oponenti su pogasili svoja svjetla i otišli kućama - podsjetio je Kahriman.

{$galerijaFotografija}

O potrebnim socijalnim i ekonomskim reformama iz perspektive dugogodišnjeg rukovodioca lokalnom zajednicom govorio je Edin Smajić, načelnik općine Vogošća.

- Doći ćemo do osnovne pravde i napraviti ambijent za jačanje države, njen ekonomski prosperitet i razvoj. Moramo omogućiti onima koji imaju hrabrosti i znanja da se dodatno profiliraju, prošire kapacitete i da zarade. Ali mislim da bi pošteno bilo da omogućimo i onima koji rade da izbrišemo sve što asocira na robovlasništvo, da su radnici adekvatno i ravnopravno plaćeni za svoj rad. Dovoljno smo snažni da u državi provedemo te procese po principu institucionalnog rada i da naš narod kući ide umoran, ali zadovoljan i sretan u vremenu koje provodi sa svojom porodicom - kazao je.

O atmosferi susreta s građanima i direktnom kontaktu koji u svom radu njeguje SDA, govorila je Melika Mahmutbegović. Ona je prokomentarisala i nedavno održane lokalne izbore u Kantonu Sarajevo.

- Ove tribine su posjećene i izuzetna su poruka. Daju mi stvarnu sliku. Mi i SDA smo sigurni izborni pobjednici naredne godine u Sarajevu. Kada vidim našu organizaciju i iskustvo koje smo stekli, ja u to ne sumnjam. Pokušali su da nas iznutra poljuljaju, da oslabe i uzdrmaju SDA. Rade to s razlogom. Znaju da je razbijanje i rasturanje SDA kraći put za secesiju. Ali znajte da će SDA i njen bošnjački narod prepriječiti taj put! Naši najveći neprijatelji često su unutar nas samih. To pokazuju ovi udari - kazala je Mahmutbegović.

I sinoćnja tribina zaključena je angažiranom diskusijom, brojnim pitanjima i prijedlozima koji su došli iz publike. Uvodničari su razmijeniivali mišljenje s građanima i bilježili njihova zapažanja. Naredna tribina koju organizira KO SDA Sarajevo bitće održana u Hadžićima, u utorak 16. novembra u 19 sati, u hotelu Tarčin Forest, Vilovac, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Tribina SDA u Vogošći, 12.11.2021.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.