open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Mališani iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja proslavili Novu godinu
Djeci je poklone uručio Djeda Mraz koji je obradovao najviše one najmlađe koji su sa oduševljenjem iščekivali poklone
30.12.2019. u 16:27
get url
text

Mališani iz Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja su zajedno sa svojim odgajateljima i uposlenicima proslavili novogodišnje praznike.

- Na nama svojstven način zajedno smo ispratili Novu godinu i zahvalili se svima onima koji su nas tokom godine podržavali i učinili ljepšim i boljim boravak djeci u Domu. Današnjom priredbom smo željeli pokazati zahvalnost i svim dobrim ljudima i prijateljima djeci Doma koji su prepoznali smisao i značaj akcije pod nazivom "Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh" koja je tokom decembra bila aktivna na online platformi Za djecu BiH i na kojoj su bile ispisane želje djece koje su u vrlo kratkom roku bile ispunjene – navodi Alisa Ibrahimović, stručni saradnik za informisanje ove JU.

Ističu da je priredba bila ispunjena osmjesima i emocijama koje su preplavile prostor na kojem su djeca pokazala ono što su tokom decembra pripremila.

- Ovaj kolažni program uljepšali su i naši dragi prijatelji iz Akademije "Aka Band" za sve prisutne koji su danas izdvojili svoje vrijeme i ovaj dan uljepšali svojim prisustvom djeci iz doma. Djeci je poklone uručio Djeda Mraz koji je obradovao najviše one najmlađe koji su sa oduševljenjem iščekivali poklone, zajedničkim plesom i pjesmom ispratili staru godinu i poželjeli svima sretnu,uspješnu i ljepšu Novu 2020. godinu – zaključila je Ibrahimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.