Prijedorska policija je u noći sa subote na nedjelju intervenisala u ulici Oslobodilaca Prijedora, nakon prijave da su na parkingu ispred jedne kafane dvije maskirane osobe napale 37-godišnjeg Zijada I. iz Prijedora, koji je tom prilikom povrijeđen.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Prijedor, sve se dogodilo oko sat iza ponoći. Uviđajem je konstatovano da su dvojica maskiranih napadača najvjerovatnije metalnom palicom muškarcu zadala nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela dok se nalazio u parkiranom automobilu "BMW", koji je tom prilikom također oštećen.

- Zatim je jedna od maskiranih osoba iz pištolja u zrak ispalila hitac, nakon čega su se napadači udaljili sa mjesta događaja. Povrijeđenom Z. I. pomoć je ukazana u Službi hitne medicinske pomoći u Prijedoru, nakon čega je on napustio prostorije  - navode iz PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, Zijad je lakše povrijeđen, a oko 4.30 sati došao je do kafane ispred koje je pretučen, te je nekim predmetom oštetio ulazna vrata u objekat.  

Policija je obavila uviđaj na mjestu događaja, a o svemu je upoznat dežurni tužilac prijedorskog okružnog tužilaštva, uz čiju saglasnost policija poduzima mjere i radnje kako bi pronašla počinioce te rasvijetlila krivična djela izazivanje opće opasnosti, tjelesna povreda i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.