Britanska policija

Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera

Objavljeno: 08.11.2019. u 19:01

Britanske vlasti sarađuju sa vijetnamskom policijom na identifikovanju tijela koja su pronađena 23. oktobra u kamionu hladnjači u industrijskom parku u gradu Graysu, u blizini Londona

FOTO: FENA

Britanska policija saopćila je da je među 39 Vijetnamaca, pronađenih mrtvih u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj, 10 tinejdžera, među kojima su i dvojica 15-godišnjih dječaka.

Policija je objavila listu žrtava u jednom od najtežih slučajeva krijumčarenja ljudima u Velikoj Britaniji.

- Ovo je nevjerovatno bitan proces i naši timovi naporno rade na donošenju odgovora zabrinutim porodicama koje strahuju da bi njihovi najvoljeniji mogli biti među onima čije je putovanje tragično okončano na našim obalama. Naš prioritet je da identifikujemo žrtve, da očuvamo dostojanstvo onih koji su preminuli i da podržimo porodice i prijatelje žrtava - izjavio je pomoćnik načelnika policije Tim Smith.

Britanske vlasti sarađuju sa vijetnamskom policijom na identifikovanju tijela koja su pronađena 23. oktobra u kamionu hladnjači u industrijskom parku u engleskom gradu Graysu, u blizini Londona.

Policija je saopćila da su sve žrtve vijetnamski državljani. DNK uzorci uzeti su od porodica u Vijetnamu koje sumnjaju da su članovi njihove rodbine koji se vode kao nestali mogli biti u tom kamionu, prenosi Reuters.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije