Michel Platini pušten je iz policijskog pritvora nakon što je jučer uhapšen zbog sumnje da je namjestio dodjeljivanje Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Spomenuti Mundijal pod velikom je sumnjom od prvog dana nakon što je pod čudnim okolnostima dodijeljeno maloj zemlji, a Platini je samo jedan u nizu uhapšenih i ispitanih proteklih godina.

- Sve je sada iza mene. Postavili su mi neka pitanja o EURO-u 2016, Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Svjetskom prvenstvu u Kataru, Paris Saint-Germainu, FIFA-i... Bilo je mnogo, mnogo, tema. Na sva pitanja sam odgovorio, ne znajući zašto sam tamo... Morao sam odgovoriti na sva ova pitanja i učinio sam to - kazao je Platini, prenosi Lefigaro.

Katar je "trijumfovao" u utrci sa Južnom Korejom, Australijom, Japanom i Sjedinjenim Američkim Državama, a sumnjivu pobjedu istražuju Francuska, Švicarska i američki FBI.

William Bourdon, advokat bivšeg predsjednika Evropske fudbalske federacije (UEFA), objasnio je kako se ovdje ne radi o hapšenju, kao što se jučer pisalo cijeli dan, već je Platini zadržan kao svjedok u cijelom slučaju.

Ovo navodno nije prvi put da su Platinija ispitivali u ovom slučaju.