Mijatoviću je odgovorio Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i stranački kolega Sabine Ćudić. Uključio se i Damir Arnaut kojeg je Mijatović prozvao da je promijenio tri stranke (SBiH, SBB i Naša stranka) i da nemože kao takav za Armana Zalihića, predsjednika SDP-a u Mostaru, govoriti da je SDA-ov. Arnaut je to pisao po Twitteru nakon Zalihićeve kandidature za gradonačelnika Mostara.

 

Pred i tokom vikenda koji je ključni za dogovor unutar BH bloka da bi se postigao dogovor o gradonačelniku Mostara, akteri ove priče nastavljaju javna prepucavanja na društvenim mrežama. 

Jutros Kojoviću odgovara Mijatović: 

- Vidim Predrag Kojović pita jel' me sram što sam rekao da Sabina Ćudić krešti u političkom smislu! Sad bih ja trebao pitati jel te sram Predraže što Damir Arnaut reče da je Arman Zalihić SDA-ov igrač, što Sabina Ćudić reče da smo razvalili BH blok, ali neću te to pitati!

Sad bih te trebao pitati jel' sram tebe i Sabinu Ćudić što dolazite u Banja Luku i vrbujete članove glavnog odbora SDP-a BiH da pređu u Našu stranku, a nisam to nikad rekao javno, al' neću te ni za to pitati jel' te sram, Predraže! - piše Mijatović, koji je očito čitao komentara na društvenim mrežama i opipavao puls javnosti, a mnogi su se u tim komentarima pitali zašto niko ne reagira kada se vrijeđaju žene koje je upravo Mijatović pobrojao: 

- Sad bih trebao pitati jel' te sram Predraže što tako ne reaguješ kada drugi javno vrijeđaju Sebiju Izetbegović, Dušanku Majkić, Sanju Vulić, Željku Cvijanović... jel' to one nisu žene ili je samo Sabina Ćudić, neću te ni to pitati!

Sad bih te trebao pitati jel' te sram za Tuzlu i Gračanicu, ko je tada razbio BH blok, ali neću te ni to pitati!

VEZANI TEKST - SDP-ov Mijatović: Sabina Ćudić krešti; Kojović: Sram te bilo, odvratno testesteronsko baljezganje

Neću te ništa pitati jer me ne intersuje previše da li te je sram ili nije, ali ću ti poručiti BH blok je budućnost i nada za građane ove države, ali da bi to tako bilo moramo se poštovati i uvažavati, a svoje sujete spakovati u ladice, nema nedodirljivih, Predraže. Protiv nedodirljivih se borimo!

Na kraju ukoliko ti je stalo do BH bloka prvo svojima objasni da razmisle prije nego što brutalno optuže moje drugove iz SDP-a sljedeći put, jer možda neko mora da šuti, ja nemam interesa da šutim i sljedeći put ću biti još oštriji kada bilo ko napadne ljude iz SDP-a koji žive Bosnu i Hercegovinu.

Predraže, Sarajevo je moj glavni grad i prestonica ali, bolan, nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina!

Manite se, Predrže, frustracija i elitizma, čeka nas zajedno bitka sa kriminalom i nacionalizmom, ljudi u cijeloj BiH očekuju to od nas.