open-navfaktor-logo
search
Nakon susreta s Čovićem
Milanović ocijenio "ohrabrujućim" izjave Konakovića i Radončića
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u utorak kako nije pošteno da Hrvatima drugi biraju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dok je čelnik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio da inicijativa iz Hrvatske jako pomaže kako bi se potaknula izmjena Izbornog zakona.
12.07.2021. u 23:00
get url
text

VEZANI TEKST - Radončić podržao Konakovića, Čović zadovoljan: Hrvati da biraju legitimnog predstavnika

- Nije pošteno da članovi druge etničke grupe biraju člana Predsjedništva drugoj grupi. To nije pošteno i ispravno - rekao je Milanović nakon susreta sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održanom u utorak u Ljubuškom.

Ponovio je kako se preko "preglasavanja Hrvata ne može preći, te da se to pretvorilo u zlostavljanje".

Milanović je pak Željka Komšića, sadašnjeg člana Predsjedništva BiH, nazvao "lažnjakom". Ocijenio je ohrabrujućim što je nekoliko bošnjačkih političara poput Fahrudina Radončića i Elmedina Konakovića izjavilo da nije pošteno da Bošnjaci biraju "hrvatskog člana Predsjedništva BiH".

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović izrazio je zahvalnost Milanoviću i vlastima u Hrvatskoj što podupiru inicijativu o izmjenama Izbornog zakona.

VEZANI TEKST - Hadžidedić: Milanović šeta po BiH kako hoće ne poštujući institucije države, a one to dozvoljavaju

- Naša domovina je BiH u kojoj želimo živjeti kao jednakopravan narod predstavljen kroz legitimne predstavnike gdje je to ustav odredio. Vjerujem da u 2021. moramo izmijeniti Izborni zakon. U tome nam uveliko pomaže inicijativa koja stiže iz Republike Hrvatske - rekao je Čović.

I on je pozdravio istupe bošnjačkih političara koji su se "usprotivili preglasavanju Hrvata".

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović se tokom dana u Mostaru susreo s gradonačelnikom Mariom Kordićem te održao predavanje na Sveučilištu u Mostaru. Trodnevni posjet BiH završava sutra posjetom Livnu i Tomislavgradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.