Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mileta Ujića, rođenog 1951. godine u Rogatici, protiv kojeg su na snazi mjere zabrane putovanja i obveznog javljanja. Optuženi se tereti, da je tokom 1992. i 1993. godine, za vrijeme širokog i sistematičnog napada VRS, policije i paravojnih formacija na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Rogatice,  kao zamjenik komandanta Rogatičke brigade VRS, sudjelovao u progonu civilnog stanovništva.

U optužnici se navodi da je optuženi zapovjedao napadom na selo Kozadre, u kojem je lično i sudjelovao, prilikom kojeg je od dejstva topništva ranjeno oko 20 civila, među kojima i maloljetna djeca i žene, nakon čega su zarobljeni, te je ubijeno osam zarobljenih vojno sposobnih muškaraca, kuće i imovina zapaljeni, a preostali civili odvedeni u zarobljeništvo i nakon toga protjerani i transportirani sa područja općine Rogatica.

Tijela osam ubijenih žrtava pronađena su, ekshumirana i identificirana nakon rata. Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti. Navode optužbe tužilaštvo će dokazivati pozivanjem oko 60 svjedoka i stručnih vještaka, među kojima i sedam svjedoka sa mjerama zaštite, te prilaganjem više od 120 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, saopćilo je Tužilaštvo BiH.