Stil života

Milla Jovovich nije za keto dijetu

Objavljeno: 15.04.2019. u 09:21

Umjesto da slijedi plan i program ove stroge dijete, otkrila je svoj način, koji joj je pomogao da se osjeća i živi zdravije

Jovovich: Vikendima se suzdržavam prerađene hrane

Holivudska zvijezda Milla Jovovich nije ljubitelj popularne keto dijete. Takav režim prehrane za nju je teško održiv.

- Morate biti nutricionista kako biste stvarno znali da jedete ispravno. Iako se moji obroci baziraju na manjem udjelu ugljikohidrata i visokom udjelu masti, keto dijetu nevjerojatno mi je teško pratiti - rekla je zvijezda SF filmova "Peti element" i franšize "Resident Evil" za People.

Umjesto da slijedi plan i program ove stroge dijete, otkrila je svoj način, koji joj je pomogao da se osjeća i živi zdravije.

- Prije više od godinu dana promijenila sam stil života kako bih se pripremila za novi akcijski film "Monster Hunter" koji izlazi 2020. Čak 80 posto moje prehrane sedmično bazira se na povrću i manjim obrocima. To je pomoglo mojoj koži, nivou energije, svemu. Nema toga što ne jedem. Jedino se vikendima suzdržavam prerađene hrane - kazala je Jovovich koja ima 44 godine.

Naglašava da su vježbanje i zdrava prehrana pozitivni za mentalno zdravlje.

Izvor:   People

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije