open-navfaktor-logo
search
Potvrdio dugogodišnji savjetnik
Miller: Trump u utorak objavljuje predsjedničku kandidaturu za 2024.
Bivši američki predsjednik i biznismen Donald Trump iduće će sedmice objaviti da će ponovo pokušati da osvoji predsjedničku funkciju u Bijeloj kući na izborima 2024. godine, rekao je u petak njegov dugogodišnji savjetnik Jason Miller. 
12.11.2022. u 15:12
get url
text

Bivši predsjednik SAD-a, koji će imati 78 godina kada se održe idući izbori, nagovještavao je još jednu predsjedničku kandidaturu dok je vodio kampanju za republikanske kandidate uoči ovosedmičnih izbora za Kongers i Senat, i rekao je da će dati "veoma veliku najavu" u utorak.

VEZANI TEKST - Biden se želi ponovo kandidovati na predsjedničkim izborima

- Predsjednik Trump će u utorak objaviti da se kandiduje za predsjednika - rekao je Miller bivšem Trumpovom pomoćniku Steveu Bannonu u svom popularnom podcastu "War Room".

Miller je dodao da mu je Trump rekao da "nema potrebe da se postavlja pitanje, naravno da se kandidujem", prenio je i Japantimes.

Trumpova kandidatura bit će njegova treća za predsjednika, uključujući i onu kada je poražen od Joea Bidena 2020. godine. Nakon toga je promovirao neosnovane tvrdnje o prijevari, uključujući one koje su dovele do nereda bez presedana u američkom Kapitolu u Washingtonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.