open-navfaktor-logo
search
Ceremonija
Milorad Dodik preuzeo dužnost predsjednika RS-a
Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS preuzeo je danas dužnost od dosadašnje predsjednice Željke Cvijanović na svečanosti održanoj u Palati RS-a u Banjoj Luci.
15.11.2022. u 18:06
get url
text

U Palati RS-a Željka Cvijanović Miloradu Dodiku svečano je uručila zastavu i Ustav RS-a nakon čega su potpisali svečanu izjavu o primopredaji dužnosti predsjednika RS-a.

Dodik je rekao da će ovaj posao koji je stresan i odgovoran obavljati kao i do sada "sa dosta ljubavi, energije, neopraštanja za minimalne propuste".

- Morat ćemo da uvedemo više odgovornosti i reda među sve nas, pa i mene samog. Nikada nisam prestajao da radim 10 sati dnevno, sada ću pojačati na 12. Čeka nas izazovno vrijeme ako budemo okupljeni, ako budemo razumjeli ovo vrijeme, ako zajedno budemo objašnavali ovo vrijeme i donosili mjere možemo da uspijemo, sve drugo vodi u haos i neizvjesnost, a bilo kakva destabilizacija bi mogla trajno da ugrozi postojanje RS-a. Moja uloga i zadatak je da se to ne desi - rekao je Dodik koji je treći put na funkciji predsjednika RS-a.

Prethodno su on i potpredsjednici RS-a iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda Ćamil Duraković i Davor Pranjić položili svečanu zakletvu na konstitutivnoj sjednici 11. saziva Narodne skupštine RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.