Tvrdi da su urađene velike uštede kod materijalnih troškova, za oko šest miliona KM u odnosu na drugi rebalans za ovu godinu, odnosno 13 miliona KM u odnosu na prvi prijedlog budžeta za 2020. godinu.

- Prihodi su dvije milijarde i 845 miliona KM, a tekući rashodi dvije milijarde i 700 miliona KM. Prema tome, tekuće rashode finansiramo iz prihoda, a ne iz zaduženja - rekla je Vidović.

Vidović je navela da je tačno da se u 2021. godini RS zadužuje za 845 miliona KM, ali da se vraća 567 miliona KM.

- To znači da je naše neto povećanje duga za 278 miliona KM. U prošloj godini je bilo za 332 miliona KM, što znači da smo smanjili povećanje duga za 16 posto - kazala je Vidović.

Komentarišući smanjenje stavke za Centar za istraživanje rata i ratnih zločina u RS-u, Vidović je kazala da je to zbog toga što su sa radom prestale dvije komisije - za Sarajevo i Srebrenicu.

Odgovarajući na raniju zastupničku diskusiju i kritike na velike izdvajanja za zakup poslovnih prostora, Vidović tvrdi da se ne radi o klasičnom zakupu objekata.

- Zaista i meni zvuči ružno to povećanje. Ali nije to povećanje u smislu nekakvih objekata. To je povećanje zakupa kanala za postavljanje kamera od MUP-a RS-a i oko 90 posto tog zakupa se odnosi na kamere. Zato je povećano - rekla je Vidović.

Dodala je i da se za zdravstvo u RS-u u 2021. godine izdvaja 223 miliona KM.