Ministrica finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da kontratužba Federacije BiH Sudu BiH protiv Republike Srpske u procesu koji se odnosi na raspodjelu prihoda od indirektnih poreza nema nikakvog smisla i da će to u narednom periodu izazvati velike probleme, ne samo za budžet Republike Srpske, nego i u BiH.

- Kontratužba FBiH može izazvati da mi jednostavno ne možemo prihvatiti taj sistem PDV-a i takvu raspodjelu - rekla je Vidovićeva Srni, prenosi RTRS. 

Ona je navela da će Republika Srpska upotrijebiti sva moguća sredstva da dođe do svojih sredstava koja trenutno iznose više od 50 miliona KM.

Vidović je podsjetila da je na prošloj sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH dogovoreno da će se FBiH i Republika Srpska dogovoriti o raspodjeli PDV-a, odnosno da će biti održan sastanak premijera Republike Srpske i FBiH i ministara finansija.

- Republika Srpska je sve završila i pripremila se za poravnanje. Pretpostavila sam da ima neki problem jer vidim da se niko od njih ne javlja da bi završio to poravnanje - istakla je Vidović.

VEZANI TEKST- FBiH podnijela kontratužbu protiv RS-a