open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori
Mirjana Marinković Lepić kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle
Mirjana Marinković Lepić, zastupnica u parlamentu Bosne i Hercegovine, kandidatkinja je Naše stranke za gradonačelnicu Tuzle, potvrdio je sinoć Glavni odbor te stranke.
12.08.2020. u 11:20
get url
text

Marinković Lepić kaže da je veliki izazov biti kandidatkinja za tu funkciju, ali i kuriozitet s obzirom na to da je Tuzla imala gradonačelnicu krajem 19. vijeka.

Ističe da će se u svom radu posvetiti rješavanju ekoloških problema s kojima se Tuzla susreće već godinama.

- Mislim da je to najvažnije pitanje jer Tuzlu danas označavaju kao najzagađenijim gradom u Evropi. Moj prioritet će biti rješavanje problema grijanja, ali i borba za namjenska sredstava koja Tuzla dobija od Termoelektrane zbog zagađenja zraka. Jedan od ključnih problema je infrastruktura koja muči građane prigradskih naselja, a to je neriješeno pitanje vodosnabdijevanja - istaknula je ona.

Kaže da je svjesna da borba za mjesto gradonačelnice Tuzle neće biti nimalo lagana, ali navodi da ima namjeru svemu pristupati s argumentima.

- Za mene su presudni argumenti i činjenice, a ne negativna kampanja koja je već počela na društvenim mrežama. Ja takvu negativnu kampanju ne želim voditi - poručila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.