open-navfaktor-logo
search
Ozvaničena kandidatura
Mirnes Ajanović ide u utrku za gradonačelnika Tuzle: Nikome ništa ne dugujem i ne plašim se bilo koga
Advokat Mirnes Ajanović danas je zvanično objavio da kao nezavisni kandidat ulazi u izbornu utrku za gradonačelnika Tuzle. Prijevremeni izbori u Tuzli bit će održani 5. februara naredne godine, nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Jasmin Imamović prihvatio mandat u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine te podnio ostavku na funkciju.
12.12.2022. u 12:41
get url
text
Mirnes Ajanović

- Ne idem kao stranački kandidat, želim da budem kandidat svih građana. Mogu najaviti, ukoliko budem izabran, potpuno drugačiji rad Gradskog vijeća Tuzle, javnih ustanova i gradske uprave - rekao je Ajanović, koji je, inače, predsjednik Bosanske stranke (BOSS).

Tuzli je potrebna nova slobodna politička energija, istakao je danas Ajanović, rekavši da je zbog toga nadstranački kandidat.

- Imam plan rada od 130 tačaka koje su realno izvodive u kratkom roku sa malo novčanih sredstava, plus kapitalne projekte. To je napravljeno kroz moje 20-godišnje iskustvo djelovanja kao vijećnika i 30 godina političkog angažmana. Znam šta ne valja, znam šta treba uraditi kako bi grad bio mnogo bolji i znam kako funkcioniraju Grdaska uprava i javne ustanove. Mora biti ukinuta praksa da gradonačelnik može svakom uposleniku promijeniti radno mjesto - rekao je Ajanović.

Kaže da tokom dugogodišnjeg političkog djelovanja nikome ništa ne duguje i ne plaši se bilo koga, jer ga niko ne može ničim ucijeniti niti zastrašiti.

- Posao ću raditi kao volonter, radit ću bez naknade. Kampanju ću voditi kroz svoje prezentacije na društvenim mrežama, to je ono što radim već neko vrijeme. Sa svima sam spreman sarađivati, ali neće biti po sistemu usluga i uslovljavanja - zaključio je Ajanović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.