open-navfaktor-logo
search
Neobičan izgled
Misteriozna mačka: Vlasnica mislila je da je bolesna, a onda je saznala...
Ljubiteljica mačaka Brianna Walton iz Mainea u Sjedinjenim Državama imala je dvije mačke, a jedan od njih je okotila Gracie. Brianna, koja radi kao fotograf, odlučila je je zadržati, ali već nakon pet sedmica je shvatila da nešto nije u redu kad je počela gubiti dlaku.
13.05.2021. u 07:52
get url
text

- Gracie je imala oko pet sedmica kad je počela gubiti dlaku na licu. Onda ju je tokom sljedeće dvije sedmice u potpunosti izgubila pa sam je odvela veterinaru jer sam se zabrinula da je bolesna - ispričala je Brianna.

Iako je Brianna bila uvjerena da je njena mačka bolesna, iznenadila se kad joj je veterinar rekao da se radi o rijetkoj genetskoj mutaciji domaćih kratkodlakih mački. 

Riječ je o pasmini Lykoi koja je nastala kao mutacija obične domaće kratkodlake mačke koja nevjerojatno podsjeća na vukodlaka. Lykoi mačke nemaju dlake na šapama i licu zbog čega sliče uvriježenoj verziji vukodlaka. Nakon što je saznala da je mačka zapravo zdrava, Brianna je na TikToku počela dijeliti njezina videa i vrlo brzo je postala hit, zahvaljujući svom neobičnom izgledu, piše Mirror.

 

@graciewolfcat

Back when we thought she was deathly ill, when in fact she was molting ##wolfcat ##lykoi ##catsoftiktok ##viral

♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.