open-navfaktor-logo
search
Na Adi Mlinčići
Mladić iz Bihaća utopio se u Uni kod Bosanske Otoke
U rijeci Uni kod Bosanske Otoke danas u popodnevnim satima utopio se 27-godišnji mladić, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.
26.05.2022. u 21:41
get url
text

Glasnogovornik MUP-a USK-a Adnan Beganović kazao je za Faktor da je slučaj Policijskoj stanici Bosanska Krupa prijavljen u 16 sati.

- Na mjesto događaja izašli su pripadnici policije, kao i ekipa Vatrogasne jedinice Bosanska Krupa i služba hitne pomoći Doma zdravlja Bosanska Krupa. Na lokaciji Ada Mlinčići zatekli su više osoba koje su pokušavale reanimirati unesrećenog, ali je, nažalost, konstatovana smrt - kazao je Beganović.

Dodao je da je utvrđeno da se radi o Ć. Dž., rođenom 1995. godine u Njemačkoj, a koji je nastanjen u Brekovici, područje Grada Bihaća, koji je sa prijateljima boravio na kupanju na ovoj lokaciji.

- O svemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo USK u Bihaću. Tijelo unesrećenog prevezeno je na Odjel patologije Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić", gdje će najvjerovatnije sutra biti izvršen vanjski pregled ili obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti - kazao nam je Beganović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.