Gradačac

Mljekari Inmer dvije zlatne medalje za kvalitet 

Objavljeno: 31.08.2018. u 11:36

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu uručeno je 320 medalje za kvalitet proizvoda

Nagrađeni na Sajmu u Gradačcu

Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, koji je ove godine okupio maksimalan broj izlagača iz BiH i regije, uručeno je 320 zlatnih, srebrenih i bronzanih medalje za kvalitet proizvoda.

Analizu kvalitete prijavljenih proizvoda za dodjelu sajamskih medalja vršio je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a u konkurenciji više od 150 proizvoda, nagrađeno ih je 17.

U mliječnoj industriji, gdje je konkurencija bila i najveća, domaćoj mljekari Inmer, koja posluje u sastavu kompanije Lastalis BH, najprestižnija nagrada sajma - zlatna medalja, dodijeljena je za dva domaća proizvoda: Dukat trajno mlijeko sa 2,8% mliječne masnoće i novi proizvod, Domaće blago Ayran u pakovanju od jedan litar.

Unazad nekoliko godina na gradačačkom sajmu, najstarijoj specijalizovanoj privrednoj manifestaciji u našoj zemlji, proizvodi iz Inmera potvrđuju kvalitet i kite se zlatom. Tako su prošle godine čak tri zlata za kvalitet osvojili proizvodi iz asortimana brenda Dukat. 

- Na ovogodišnjem sajmu kontinuitet kvaliteta potvrdilli smo novim zlatom za Dukat trajno mlijeko, a izuzetno nas raduje činjenica da smo u vrlo kratkom roku od plasiranja na tržište našeg novog proizvoda Domaće blago Ayran, uspjeli dokazati njegov kvalitet i osvojiti najvrjedniju nagradu, još jednu Zlatnu medalju - izjavio je Senad Džombić, direktor mljekare Inmer, navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije