Nakon monstruoznog zločina koji je šokirao BiH ali i regiju, Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor Sabahudinu Veliću, osumnjičenom za ubistvo vlastite majke Nasihe (60) koju je, prema vlastitom priznanju, iskasapio a potom je, navodno, i jeo dijelove njenog tijela. Tijelo je nakon ubistva, navodno, najprije zakopao, a potom ponovo otkopao i rasparčao, zatim spalio, a onda ponovo zakopao na nekoliko lokacija u blizini porodične kuće.

Horor od kojeg se ledi krv u žilama dogodio se u  zaseoku Velići u općini Bosanska Krupa. Velić je u petak uhapšen u Sarajevu,  nakon što se autom dovezao u Sarajevo i pozvao sarajevsku policiju kojoj je priznao šta je uradio.

U međuvremenu je policiji u Unsko-sanskom kantonu njegov brat I. V., koji živi u inostranstvu kazao da mu je brat u telefonskom razgovoru također rekao da je njihovu majku ubio sjekirom. 

Policija je odmah otišla do njihove kuće, ali nikog nije zatekla, da bi ih u međuvremenu iz Sarajeva obavijestili o hapšenju Velića i onome što je on ispričao sarajevskim istražiteljima. 

Nakon što je prevezen u Bosansku Krajinu i  predat pripadniima MUP-a USK, Velić je šokiranim policajcima ponovo ispričao štaje uradio. Policija je Velića odvela do kuće kako bi pokazao lokacije na kojima je zakopao dijelove tijela. Međutim, nije se mogao sjetiti ni tačne lokacije. ali ni tačnog vremena kada je usmrtio majku. Teren oko kuće prekopan je bagerom i ubrzo su pronađeni dijelovi tijela nesretne žene. Od mučnog prizora na mjestu događaja jednom od istražitelja je  i pozlilo. 

Sutradan je po nalogu tužioca rađena obdukcija, kojom je utvrđeno da je smrt nastupila pet do sedam dana ranije. 

Velić je sproveden na saslušanje u Tužilaštvo, gdje je još jednom priznao izvršenje djela. Upitan zašto je to uradio, Velić je rako tužiocu da su mu sve "naredili džini". 

Nakon saslušanja, nadležnom sudu je predloženo da mu odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Kantonalni sud je i prihvatio ovaj prijedlog, a Kantonalno tužilaštvo u Bihaću najprije će odrediti psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv u vrijeme izvršenja krivičnog djela, a potom će nastaviti i sa poduzimanjem daljnjih istražnih radnji neophodnih za rasvijetljenje ovog krivičnog djela, rečeno nam je u Tužilaštvu USK.