- Bez ikakvih političkih pretenzija, uime radnika koje predstavljamo, u ovakvim okolnostima cijene parkinga smatramo apsolutno nerealnim i neprikladnim radničkim plaćama i standardu. Žalosno je i ponižavajuće da radnici ne mogu sebi priuštiti parking kartu pa bježe s mjesta obilježenih za parking, na neobilježena - navodi Unija sindikata u otvorenom pismu upućenom gradonačelniku, predsjedniku i članovima Gradskog vijeća Mostara.

Sindikati predlažu da se na području cijelog grada uvede samo jedna parking zona za koju bi mjesečna povlaštena karta koštala 10 maraka, godišnja 50 maraka, za pravne osobe 100 maraka, a iste cijene vrijedile bi i za zaposlene iz drugih gradova koji rade u Mostaru.

Također, sindikati predlažu da se cijena karte za sat parkiranja smanji sa sadašnjih 1,5 maraka na pola marke.

- Živimo u vremenu divljanja cijena kada sve normalne države iznalaze rješenja kako prebroditi krizu pa ili ukidaju ili smanjuju stopu PDV-a. Kod nas nikakvih mjera nema, nego dodatni nameti koji radnike još više osiromašuju. Da ne nabrajamo sva poskupljenja, podsjećamo vas da je samo litra goriva za pola godine poskupjela sa 1,93, na 2,61 marku. Na žalost, plaće su uglavnom svugdje ostale iste - poručili su sindikalisti.

Otvoreno pismo potpisalo je deset predsjednika sindikata sa sjedištem u Mostaru.