Pored epidemije koronavirusa proizvođače ovog visokokvalitetnog, autohtonog proizvoda zadesile su i vremenske nepogode zbog čega će mnogi od njih biti na gubitku, a upitna je i sama budućnost brenda.

- Mladi krompir je ove godine u velikoj mjeri nastradao od leda, velike su štete nastale uzrokovane temperaturama ispod nule. Urod je umanjen za 50 do 70 posto, ovisno od mikrolokacije - kazao je Feni direktor Poljoprivredne zadruge "Plodovi zemlje" Ljubuški Dubravko Vukojević.

Dodao je kako se nada da će ono što je proizvedeno naći put do kupaca, no i tu vlada velika neizvjesnost.

- Pandemija koronavirusa značajno je poremetila plasman krumpira, jer su zatvoreni restorani, kuhinje i ugostiteljska djelatnost, općenito. Sami ste svjedoci da se teško prodaje povrće zbog poremećaja na tržištu i nekontroliranog uvoza svega i svačega - kazao je Vukojević.

Govoreći o budućnost brenda "Ljubuški rani" Vukojević je kazao kako je u ovom trenutku teško bilo što reći.

- Naši političari ovih dana pozivaju građane BiH da siju i sade, a u isto vrijeme ne može se plasirati i prodati i ovo što trenutno imamo - dodao je.

Poljoprivredna zadruga "Plodovi zemlje" iz Ljubuškog osnovana je 2011. godine i trenutno broji 185 udruženih poljoprivrednih proizvođača i 80 kooperanta.