open-navfaktor-logo
search
Presuda za nesreću
Mudželetu sedam godina robije, otac poginule Jelene pao u sudnici
Jelena i Jorg sjedili su na stanici kada je Mudželet izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo s ceste na stanicu
22.11.2018. u 12:26
get url
text

Kerim Mudželet, optuženi da je izazvao nesreću u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, nakon ponovljenog postupka u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen je danas na sedam godina zatvora. Nakon izrečene presude ocu poginule Jelene je pozlilo te je pao u sudnici, zbog čega je obrazlaganje izrečene presude nakratko prekinuto dok on nije došao svijesti.

Današnjom presudom Mudželet je proglašen krivim da je iz nehata prouzrokovao smrt Jelene Opričić, a ne da je sa umišljajem počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, kako mu je to na teret stavljalo Tužilaštvo KS.

Izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Nesreća se dogodila 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, kada je jureći brzinom od 97 km na sat, udario u tramvajsko stajalište i usmrtio Srbijanku i teško povrijedio njenog prijatelja.

Mudželet je 2016. godine osuđen na osam godina zatvora  zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa  jer je 9. juna 2015. godine upravljajući automobilom "peugeot", velikom brzinom udario u tramvajsko stajalište ispred Predsjedništva BiH, pokosivši pritom dvije osobe. Jelena Opričić je preminula na mjestu dok je državljanin Njemačke Jorg Eistfeld Reschke teško povrijeđen. 

{$galerijaFotografija}

Jelena i Jorg sjedili su na stanici kada je Mudželet izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo s ceste na stanicu. Tijelo nesretne djevojke završilo je ispod automobila, a izvukli su ga vatrogasci.

Osim zatvorske kazne  Kantonalni sud u Sarajevu Mudželetu je 2016. godine izrekao i mjeru zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine.

Međutim, presudu Kantonalnog suda u Sarajevu poništio je Vrhovni sud FBiH te predmet vratio na ponovno suđenje.

kerim-mudzelet-presuda-22112018-JB-0J4A5557.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.