open-navfaktor-logo
search
"U našim ste dovama"
Muftija bihaćki uputio pismo podrške Islamskoj zajednici i narodu Sandžaka
Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić uputio je pismo podrške predsjedniku Mešihata IZ-e u Srbiji muftiji dr. Mevlud-ef. Dudiću, povodom raširene pojave koronavirusa u sandžačkim gradovima.
06.07.2020. u 14:10
get url
text

Pismo bihaćkog muftije upućeno muftiji Dudiću i, kako je naveo, "našem narodu u ponosnom Sandžaku", u nastavku prenosimo u cijelosti.

Poštovani muftija dr. Mevlud-ef. Dudiću,

Svakodnevno pratimo razvoj situacije sa koronavirusom u našem bratskom Sandžaku i kroz dove obraćamo se Gospodaru svjetova i Vlasniku bolesti i lijeka da našem bratskom narodu podari sigurnost, lijek i brz oporavak. Ponosni smo na činjenicu da Islamska zajednica s Vama na čelu čini sve da olakša našem narodu, medicinskim radnicima i društvu u cjelini.

U svakodnevnoj komunikaciji sa našim džematlijama u Muftijstvu bihaćkom i Krajini općenito, zapazio sam da sa velikom zebnjom i dubokim suosjećanjem prate razvoj situacije u ponosnom Sandžaku i kroz svoje dove i dobrovoljne priloge nastoje olakšati našem narodu u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i drugim sandžačkim gradovima.

Koristim priliku da Vama lično, Vašoj porodici i saradnicima, našim imamima, muderrisima, zdravstvenim radnicima i svima koji na bilo koji način doprinose u hizmetu oboljelim od koronavriusa poželim dobro zdravlje, a bolesnim brz oporavak.

Molim Vas preneseti najtoplije riječi podrške našoj braći i sestrama u ponosnom Sandžaku od njihove braće i sestara iz Bosanske krajine i Muftijstva bihaćkog. Naš narod u Sandžaku je prošao kroz burna vremena i velika iskušenja i iz njih uvijek izlazio samo jači i stameniji. Iskreno se nadam da će tako biti i ovaj put.

Uz dovu Allahu, dž.š., za olakakšanje Vama i našem narodu u ponosnom Sandžaku, primite najtoplije selame od vaše braće i sestara iz Muftijstva bihaćkog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.