Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić koji je slomio ruku u saobraćajnoj nesreći u mjestu Kuta kod Foče zbrinut je Univerzitetskoj bolnici Foča i nakon ukazane ljekarske pomoći liječenje je nastavio na Univerzitetskom kliničkom centru na Koševu u Sarajevu.

U Univerzitetskoj bolnici Foča je potvrđeno da je Pitić zadobio otvoreni prijelom podlaktice i da je povreda primarno zbrinuta.

Iz Policijske uprave Foča saopćeno je da je u sudaru dva vozila u mjestu Kuta nadomak Foče, na magistralnom putu prema Sarajevu, vozač čiji su inicijali R.P. iz Sarajeva teže povrijeđen i prebačen u fočansku Univerzitetsku bolnicu.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 8.35 sati učestvovali su putnički automobil "volvo", kojim je upravljao R. P. iz Sarajeva i kamion "mercedes", kojim je upravljao R. A., također iz Sarajeva.

Uviđaj su obavili fočanski saobraćajni policajci, a dežurni okružni tužilac iz Trebinja naložio je da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja tačnog uzroka saobraćajne nesreće i odgovornosti učesnika.