open-navfaktor-logo
search
Ambasador SAD u BiH
Murphy: Apelujem na ljude da danas izađu na izbore i glasaju
Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy poručio je tokom posjete biračkog mjesta u Srednjoj školi "28. juni" u Lukavici da je danas veoma važan dan u Bosni i Hercegovini, dan izbora, koji je bitan za svaku demokratsku zemlju.
02.10.2022. u 11:28
get url
text

- Danas je važan dan u Bosni i Hercegovini. Danas je dan izbora, a dan izbora je važan danu svakoj demokratiji. To je prilika za glasače, za birače u ovoj zemlji, da utiču na budućnost u ovoj zemlji. I da pozivaju na odgovornost one koji su bili na vlasti u posljednje četiri godine i za ono što su dobro i ono što su loše uradili. Integritet samog procesa je od ključne važnosti i glasači također i u tome imaju svoju ulogu - kazao je Murphy i dodao:

- Ako vide da nešto nije uredu, da je nešto pogrešno, ono što treba da urade jeste da to prijave onima koji su odgovorni za primanje takvih prijava, i apelujem n njih da to učine. Ono što je potrebno u demokratskom sistemu jeste aktivno učešće građana, a najvažniji način na koji građani mogu utjecati u demokratskom sistemu jeste izlazak na izbore i glasanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.