open-navfaktor-logo
search
Euroliga, 21. kolo
Musa briljirao u produžetku, čudesan preokret Reala protiv Barcelone
Košarkaši Real Madrida ostvarili su veliku pobjedu u 21. kolu Eurolige.
26.01.2023. u 21:24
get url
text

Nakon što su u prije šest dana izgubili od Olympiacosa, Kraljevi su večeras na domaćem parketu preokrenuli meč protiv najvećeg rivala - Barcelone slavivši nakon produžetka sa 91:86.

Katalonci su gotovo cijeli meč imali rezultatsku prednost, ali Real je na nešto više od tri minute prije kraja trojkom Llulla uspio preokrenuti rezultat i povesti 69:67.

Pravu dramu gledali smo u zadnjim sekundama četvrtog perioda. Pri rezultatu 73:73 Real je imao napad za pobjedu, akcija je bila "nacrtana" za Musu, ali je Lllull napravio grešku u koracima. Barca je imala dvije sekunde da organizuje napad za pobjedu, ali Satoransky nije uspio pogoditi za pobjedu, pa se otišlo u produžetke.

U dodatnih pet minuta briljirao je naš Džanan Musa. Nakon što je u 40 minuta ubacio, za njega skromnih osam poena, u produžetku je dodao još deset i meč završio sa 18 poena, uz tri asistencije.

Najefikasniji igrač Reala bio je Deck sa 23 poen, sedam skokova i jednom asistencijom. Llull je dodao 17, dok je kod Barcelone bolji od ostalih bio Mirotić sa 15 poena i dva skoka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.