open-navfaktor-logo
search
Intervju
Musa: Sa 11 godina sam otišao od kuće, nevjerovatan je osjećaj biti izabran u prvoj rundi drafta
Bh. košarkaš Džanan Musa u razgovoru za stranicu španske košarkaške lige prisjetio se početka svoje karijere, NBA lige, te dolaska u Španiju.  
08.02.2022. u 20:45
get url
text

- Grad čini sve za Breogan. Kako možeš izaći i igrati, a ne dati 100 odsto od sebe? Sretni smo što imamo ovakvu povezanost sa ljudima i navijačima, mi smo kao jedna porodica. Zato i pobjeđujemo u utakmicama. Najvažnija je ta hemija - započeo je Musa.

Govorio je o svom djetinjstvu i košarkaškim počecima.

- Moje djetinjstvo je bilo malo čudno. Iako mi ništa nije nedostajalo zahvaljujući roditeljima i bratu, sa 11 godina sam odlučio otići iz Bihaća i otići u Sarajevo živjeti i igrati košarku.

Bila je to jako velika promjena za mene, bila je to velika prilika, ali i veliki rizik za moju porodicu, za moje roditelje i za mene. Pretpostavljam da se na kraju čini da sam donio pravu odluku i stvarno mi je drago što sam je donio i bio sam hrabar - rekao je Musa.

Zmaj se prisjetio i odlaska u SAD, odnosno drafta, ali i posljednje utakmice u Evropi.

- Bilo je nevjerovatno iskustvo biti draftovan u prvoj rundi. Igrao sam posljednju utakmicu u Evropi na terenu Dražen Petrović i kada sam stigao u Brooklyn gdje sam draftovan, visio je Petrovićev dres u dvorani. Sve se događa s razlogom - zaključio je bh. košarkaš.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.