open-navfaktor-logo
search
Tragaju za još dvije osobe
Muškarac teško povrijeđen nakon što je pao s četvrtog sprata zgrade na Ilidži, policija uhapsila dvije osobe
Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe, nakon što je na Ilidži teško povrijeđen A. H. koji je izjavio da je pao sa četvrtog sprata zgrade.
05.08.2022. u 10:38
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, policija na Ilidži je jučer u 1.45 sati obaviještena da se u ulici Emira Bogunića Čarlija, općina Ilidža, nalazi povrijeđeni muškarac. Na mjestu događaja policajci su zatekli A. H. (2001) iz Sarajeva, kojem su ljekarsku pomoć pružili ljekari Hitne pomoći, a potom je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je konstatovano da je teško povrijeđen.

A. H. je policajcima izjavio da je pao sa četvrtog sprata stambene zgrade. Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, koji je dežurni tužilac klasificirao kao ubistvo u pokušaju, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo ispitali su tri osobe i jučer u 13 sati uhapsili E. M., rođen 1995. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nepružanje pomoći i E. G., rođen 1985. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela lahka tjelesna povreda i nepružanje pomoći, dok je I. H. saslušana na zapisnik o saslušanju svjedoka i otpuštena iz službenih prostorija.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog događaja, kao i pronalasku još dvije osobe za koje se sumnja da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.