open-navfaktor-logo
search
Gomilanje problema
MZ Hrastovi - Mrkovići u Sarajevu: Mandić organizirao politički skup, ignorirao naše potrebe i zahtjeve
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić sa vijećnicima Općinskog vijeća Centar održao sastanak sa stanovnicima Mjesne zajednice "Hrastovi - Mrkovići" i nikoga nije pozvao iz Savjeta ove mjesne zajednice.
19.08.2022. u 15:12
get url
text
Ulica Panjina kula

- Načelnik Mandić na ovaj skup pozvao je svoje prijatelje i neke građane, a ni jednog člana Savjeta MZ "Hrastovi - Mrkovići". Naša mjesna zajednica ima mnogo problema, a načelnik se ne osvrće na inicijative Savjeta mjesne zajednice, odnosno uopće ne odogovara na probleme na koje mu skreće pažnju Savjet mjesne zajednice – kazao je za Faktor, Rijad Ahmetović, član Savjeta MZ "Hrastovi - Mrkovići".

Iz Savjeta mjesne zajednice, dodaje Ahmetović, već duže vrijeme traže da se asfaltira dio ulice Panjina kula. Ovaj projekat je u budžetu, ali nikada nije realizovan.

- Ranije je Mandić obećao građanima naše mjesne zajednice da će nam podjeliti kante za otpad. Ni ovo obećanje nije ispunio. Od početka svog mandata u Savjetu mjesne zajednice, pritišćem Mandića da asfaltira 100 metara makadama, ni to nije učinio. Ovaj sastanak sa njegovim prijateljima i odabranim građanima bio je politički skup i ovaj sastanak je bio samo jedan cirkus, jer o problemima se treba razgovarati sa Savjet MZ "Hrastovi - Mrkovići" – ističe Ahmetović.

U ovoj mjesnoj zajednici imaju problem i sa javnim gradskim prijevozom.

- Načelniku Mandiću smo govorili da se mora asfaltirati 100 metara makadama u ulici Panjina kula, jer kombi ne može proći dalje. Nije slušao šta mu govorimo, pa smo slali dopise preko nekih drugih ljudi, bar da pročita o čemu se radi. To pismo smo potpisali kao građani, ali ni to nije pomoglo. U dijelu MZ Hrastovi živi starije stanovništvo i kombi ide samo do pola puta do makadama. Kombi ide asfaltom samo do ulaza u ulicu Panjina kula, a mi tražimo da kombi ide do kraja ove ulice, ali ne može dok se ne asfaltira. Na kraju ulice Panjina kula živi čovjek koji je nepokretan i kada pozovu Hitnu da mu pruži pomoć, rekli su im da ne mogu doći jer je makadam. Više se ne možemo nikome obratiti, jer ni vjećnici Općine Centar ne odgovaraju na naše inicijative, zbog toga su nam ostali samo mediji da ukažu na naše probleme – upozorava Rijad Ahmetović, član Savjeta MZ "Hrastovi-Mrkovići".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.