open-navfaktor-logo
search
Zanimacija u izolaciji
Na adresu Sir Alexa Fergusona stigao nesvakidašnji poklon
Legendarni trener Manchester Uniteda, 78-godišnji Sir Alex Ferguson dobio je nesvakidašnji poklon, poklon kojem bi se obradovala i djeca.
27.05.2020. u 11:04
get url
text

Naime, na adresu poznatog fudbalskog stručnjaka koji je već sedam godina u fudbalskoj penziji stigao je zanimljiv set Lego kockica.

Nakon što je model Old Trafforda sačinjen od Lego kockica vidio na internetu, Fergie je pozvao klub kako bi mu naručili identičan model, a sve kako bi se imao s čim zanimati tokom izolacije.

Replika Old Trafforda košta oko 250 funti, a čini je 3.898 dijelova. Za sklapanje kompletnog stadiona potrebno je oko sedam i po sati.

Ovaj set kockica preporučen je samo za osobe starije od 16 godina, a čini se da je Ferguson sebi našao odličnu zanimaciju tokom samoizolacije.

Iako svoj dom u Chesireu nije napustio od početka marta, nekadašnji ekonom Uniteda i dobar prijatelj Fergusona Albert Morgan otkrio je da je Fergie u dobroj formi.

- U dobroj je formi, vježba svako jutro - otkrio je Morgan za The Sun, a sada će legendarni trener imati dodatnu zanimaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.