Dopisnik iranske državne televizije izvijestio je da je cilj napada bio "tajne izraelske baze".

Medijska kuća Al Mayadeen, povezana s Hezbollahom, citirala je iranske izvore koji su rekli da napad nije povezan s navodnim izraelskim ubistvom dvojice pripadnika Iranske revolucionarne garde u Siriji prošle sedmice, već s drugim izraelskim operacijama protiv iranskih ciljeva, prenosi Haaretz.

U izvještaju se navodi da su balističke rakete ispaljene na sjedište Mossada u Erbilu i da je na tom mjestu bilo žrtava. Također se spominje da su iranski obavještajci uništili izraelski špijunski lanac koji je djelovao u zemlji u pokušaju da regrutuju lokalne agente.

Zvaničnici u Iraku i SAD-u dali su različite izvještaje o šteti. Drugi američki zvaničnik rekao je da nije bilo štete i žrtava ni u jednom objektu američke vlade, ali su irački zvaničnici rekli da je nekoliko projektila pogodilo američki konzulat. Zgrada konzulata je nova i trenutno nije useljena.

Zvaničnik američke odbrane, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, jer informacije još uvijek stižu, rekao je da još uvijek nije sigurno koliko je projektila ispaljeno i gdje su tačno sletjeli.