open-navfaktor-logo
search
Uhapšen u "Bosni"
Na čelu MUP-a USK Hozanovićev kućni prijatelj i svjedok pokajnik
Karabegović je bio uhapšen u predmetu "Bosna" koji se vodi zbog zloupotreba pri zapošljavanju u javnim preduzećima
18.10.2018. u 17:03
get url
text

Husein Rošić, smijenjeni premijer USK, izjavio je danas da je jasno "da je cilj A-SDA samo jedan, a to je preuzimanje vlasti, a na građane niko tu ne misli". Nova skupštinska većina smijenila je jučer Vladu USK i imenovala novu, predvođenu Mustafom Ružnićem.

- Ekspoze premijera je trajao dvije minute i očito se radilo o improvizaciji. Novoizabrani predsjedavajući Skupštine Rasim Pajić sinoć na kantonalnoj televiziji nije znao da odgovori na pitanja o konkretnim planovima Vlade – rekao je Rošić.

On se osvrnuo i na neka od kadrovskih rješenja u novoj Vladi, konkretno na novog ministra unutrašnjih poslova.

- Mene posebno brine činjenica da je Rifet Hozanović za ministra unutrašnjih poslova predložio svog kućnog prijatelja, što dokazuje da ima neke probleme sa zakonom i da se na taj način želi zaštititi. Ostatak Vlade je teško da komentarišem – rekao je Rošić.

Novi ministar unutrašnjih poslova je Jasmin Karabegović. Radi se o bivšem v.d. direktoru Elektrodistribucije Bihać, koji je bio uhapšen u predmetu "Bosna" koji se vodi pred Općinskim sudom u Sarajevu. Međutim, on je dobio imunitet od krivičnog gonjenja jer je postao svjedok pokajnik na  suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.