Na svim graničnim prijelazima, od Izačića do Brčkog, duge su kolone vozila na izlazu iz BiH, a zadržavanja su minimalno 60 minuta.

Na GP Deleuša frekventno je u oba smjera, a na GP Zupci kolona vozila je na ulazu u zemlju, javlja Anadolija.

Povremeno se duže kolone vozila formiraju i na graničnim prijelazima Neum I i Neum II. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama, na magistralnom putu M-14/M-4.2 Srbljani-Ostrožac-Cazin do 20 sati saobraćaj se preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Na regionalnom putu R-460 Gračanica-Bukva-Srnice, kod mjesta Doborovci, zbog održavanja svečanosti večeras do ponoći na snazi je obustava saobraćaja za sva vozila, osim autobusa koji obavljaju linijski prijevoz putnika na ovoj dionici.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Iz BiHAMK-a su pozvali vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju za vozilo i putnike, kao i da provjere ispravnost vozila.