open-navfaktor-logo
search
GPBiH
Na graničnom prijelazu Popovi zaplijenjene cigarete vrijedne 15.000 KM
Na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su u četvrtak krijumčarenje 2.845 kutija različitih vrsta cigareta čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 15.000 konvertibilnih maraka.
29.10.2021. u 13:42
get url
text

Cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole vozila "škoda", bh. nacionalnih oznaka, i to u namjenski napravljenom prostoru. Vozilom je upravljao N. S. (1973), državljanin BiH.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su zapovijedima službenici JGP Bijeljina izvršili pretres spomenutog vozila. Krijumčarene cigarete bez akciznih markica i s akciznim markicama Kosova, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti.

Prema naredbi tužioca Tužilštva BiH, protiv N. S. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, a u vezi s kaznenim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda, saopćila je Granična policija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.