open-navfaktor-logo
search
Demonstracije
Na londonske ulice izašli protivnici Brexita, traže ostanak u EU
Vjerujem da bismo trebali ostati u EU. Ja sam Britanac, ali sam i Europljanin. Ne vjerujem da trenutni dogovor nudi bilo kakvu korist- kazao je Nicole
19.10.2019. u 18:13
get url
text

Nekoliko hiljada protivnika Brexita okuplja se u centru Londonu kako bi pozvali Veliku Britaniju da ostane u Europskoj uniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Masa se planira približiti Trgu Parlamenta, dok poslanici raspravljaju o novom planu za Brexit koji je britanska Vlada na čelu sa premijerom Borisom Johnsonom u četvrtak postigla sa 27 članica Evropske unije.

Mnogi demonstranti nose znakove koji pozivaju na zaustavljanje procesa Brexita koji je počeo referendumom 2016. godine, kada su britanski glasači tijesno podržali izlazak Britanije iz evropskog bloka.

Jedan od demonstranata Bruce Nicole, župnik iz Camberleyja jugozapadno od Londona, rekao je da će dogovor o Brexitu naštetiti Velikoj Britaniji.

-Vjerujem da bismo trebali ostati u EU. Ja sam Britanac, ali sam i Europljanin. Ne vjerujem da trenutni dogovor nudi bilo kakvu korist- kazao je Nicole.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.