open-navfaktor-logo
search
Kadroviranje
Na poziciju direktora JU DZ Kantona Sarajevo dolazi Abel Baltić?
Na čelo Javne ustanove (JU) Dom zdravlja Kantona Sarajevo (DZKS), koja broji deset organizacionih u kojima je zaposleno 2.049 radnika, prema saznanjima Faktora, trebalo bi da bude imenovan Abel Baltić, kadar SDP-a, i to najkasnije do septembra.
25.07.2021. u 15:43
get url
text

Naime, ova ustanova je imenovanjem nove Vlade Kantona Sarajevo 5. janaura ove godine na čelu sa Edinom Fortom "pripala" SDP-u. Baltić je po struci specijalista interne medicine, angiolog, i vijećnik je u Općinskom vijeću Novi grad.

Abel Baltić

- Već je odlučeno u stranci SDP da se na direktorsku poziciju JU DZKS postavi ljekar Abel Baltić koji je ranije bio direktor Doma zdravlja Novi Grad. Mislim da bi on najkasnije na tu poziciju trebalo da bude imenovan do septembra - kazao nam je dobro upućeni izvor.

Sada se na čelu JU DZKS nalazi Amela Kečo, na funkciji v. d. direktora, jer je raniji direktor Muhamed Ahmić podnio ostavku.

Podsjećamo, dolaskom nove Vlade KS krenulo je razrješavanje upravljačkih struktura kantonalnih uprava i preduzeća, postavljanjem svojih kadrova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.