open-navfaktor-logo
search
Više od 700 učesnika
Na rijeci Uni održana jednodnevna regata "Emocije i sjećanja"
Više od 700 ljubitelja sportova na vodi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i još nekoliko evropskih država u 90 plovila učestvovalo je danas u rafting-kajak regati na Uni "Emocije i sjećanja", koju je organizirao Nacionalni Park Una.
30.07.2021. u 22:19
get url
text

Riječ je o jednodnevnoj vodenoj karavani, organiziranoj kako bi se sačuvala tradicija Una regate koja se održava 47 godina i koja spada u značajnija sportska i turistička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

- Već dvije godine nismo organizirali Una regatu jer je to velik projekt i podrazumijeva brojne prateće sadržaje koji se ne mogu prirediti uz epidemiološke mjere koje su još na snazi. Ovim jednodnevnim raftingom, želimo očuvati tradiciju, ali i ljubiteljima sportova na vodi pružiti jedinstven doživljaj kakav mogu imati samo na ovoj rijeci - rekao je Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una.

Rafting-kajak regata organizirana je na inače najatraktivnijoj etapi tradicionalne Una regate od Štrbačkog buka do Gradske otoke u Bihaću.

- Ove godine ne biramo tradicionalno najbolje i najmlađe učesnike, riječ je o čisto rekreativnom druženju. Jutros smo imali skokove skipera sa Štrbačkog buka, a na gradskoj plaži Beton skokove sa zračnog jastuka, odnosno bloba, i naravno na kraju neizostavne skokove sa Gradskog mosta u Bihaću - objašnjava Mulić.

U 21 sat za učesnike, građane Bihaća, goste i turiste, kao poklon Grada Bihaća i Nacionalnog parka Una, održan je koncert Amela Ćurića na Gradskoj otoci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.