Na štandu Bosne i Hercegovine na tom sajmu će učestvovati kompanije: AS Nostro doo Tešanj, Malak Janj doo Donji Vakuf, Ramex doo Kladanj, Roccaforte doo Vitez, Quantum doo Sarajevo, Senex doo Čelić, te Smarvet doo Ključ.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTKBiH održao je nedavno pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kojem je prezentirano idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine i usvojen raspored izlagača na štandu. Također, izlagači su upoznati s ostalim aspektima nastupa kao što su troškovi za izlagače, pripreme i transport eksponata, marketinški paket, ostale usluge na sajmu, itd.

Posebno je prezentiran novi koncept PR aktivnosti Komore za promoviranje nastupa i izlagača bh. štanda na tom sajmu koji će biti održan od 4. do 7. lipnja ove godine

Također, za ovogodišnji nastup osigurana je i dodatna podrška putem projekta „EXPO-DIGIT – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji i digitalizaciji“, koji zajednički financiraju Europska unija i njemačka vlada kroz projekt EU4BusinessRecovery, a koji provode GIZ, UNDP i ILO. Iz ove podrške omogućena je i promocija nastupa BiH u stručnom magazinu za namještaj i interijer na tržištima Njemačke i EU.