open-navfaktor-logo
search
Izmjene budžeta
Na šta će Grad Sarajevo potrošiti 10 miliona maraka kredita
Gradsko vijeće usvojilo je Odluka o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, u iznosu od 24.124.264 marke.
11.09.2020. u 14:27
get url
text
Trebević - Vidikovac

Nakon dobijanja saglasnosti od Gradskog vijeća o kreditnom zaduženju Grada Sarajeva za deset miliona maraka potpisan je ugovor sa Razvojnom bankom FBiH. Kredit je isključivo namijenjen za realizaciju infrastrukturnih kapitalnih projekata, kazali su nam u Gradskoj upravi.

- Kredit od 10 miliona maraka potrošit će se u izgradnju hotela Vidikovac uz dolaznu stanicu Trebevićke žičare sa vanjskim uređenjem koji se vodi u sklopu projekta revitalizacije Trebevića. Kreditnim sredstvima će se finansirati rekonstrukcija i rehabilitacija zgrade željezničke stanice Bistrik, kraj koje je davno saobraćao voz "Ćiro“. Od ovog kredita dio će se potrošiti i na uređenje prostora za muzejske postavke u Vijećnici, projekat sanacije tunela Ciglane, izrada glavnog projekta kasarne Jajce i stavljanja u funkciju zgrade iznad Vječne vatre, gdje će biti novi administrativni prostor Gradske uprave, kao i drugi projekti iz oblasti komunalne privrede - pojasnili su iz Gradaske uprave.

{$galerijaFotografija}

Sarajevske građevine
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.