Ponedjeljak, 25.10.2021.
Katarski ambasador Tuki uručio mač

Nacionalni dan Države Katar: Amelu Tuki uručeno posebno priznanje

Katarski ambasador Sultan bin Ali Al-Khatar, istakao je da je tokom pet decenija postojanja Država Katar uspjela krenuti prema izgradnji moderne države kroz stabilnost izgradnju ekonomije i razvoj infrastrukture, a da su odnosi sa BiH snažni, prijateljski i bratski 

Katarska ambasada u Bosni i Hercegovini večeras je u Sarajevu obilježila  Nacionalni dan Države Katar.

Katarski ambasador Sultan bin Ali Al-Khatar, istakao je da je tokom pet decenija postojanja Država Katar uspjela krenuti prema izgradnji moderne države kroz stabilnost izgradnju ekonomije i razvoj infrastrukture.

- Odnosi Bosne i Hercegovine i Katara su snažni, prijateljski i bratski i vežu nas od njene neovisnosti do danas.  Država Katar želi povećati obim i raznolikost ekonomske saradnje s BiH, kako bi se povećao obim trgovinske razmjene. Mnoge bh. kompanije poput Violete, AS Group i Spanish Market počele su ulaziti na katarsko tržište. I sada dok vam se obraćam Sarajevska filharmonija svira u zgradi Opere u Dohi, u organizaciji Ambasade BiH i pod pokroviteljstvom federalnog premijera Fadila Novalića – kazao je katarski ambasador.

Ambasador Države Katar večeras je uručio Amelu Tuki mač za osvojeno drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Kataru.

- To je vrijedan i simboličan poklon koji su mi uručili večeras i zbog toga što sam na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojio srebrenu medalju. Ovaj mač ću brižno čuvati jer je to za mene značajan simbol. Čuvat ću ga u banci ili u kući ovo je vrijedan poklon, ali ne znam je li pozlaćen – izjavio je Tuka nakon dodjele ove simbolične nagrade.

Proslavi pedesetogodišnjice Države Katar prisustvovali su Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta RS, Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, Husein ef. Kavazović reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, Safet Softić, zastupnik u Parlamentu BiH, Bogić Bogićević, košarkaš Mirza Taletović, te brojni predstavnici diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh