open-navfaktor-logo
search
Mostar
Najavljena nova blokada: Smeće sutra ponovo neće moći na Uborak
Građani mostarskog gradskog područja Sjever, sutra ponovo planiraju blokirati prilaz deponiji Uborak, jer do danas nisu dobili odgovore iz nadležnih institucija za rješavanje iznalaska nove lokacije za deponiju i donošenje odluke za zatvaranje postojeće deponije.
21.02.2020. u 17:48
get url
text

Potvrdio je to Nijaz Hodžić iz Inicijative "Jer nas se tiče".

- Planiramo blokirati saobraćajnicu te tako spriječiti ulazak kamiona i istovar smeća, kao i prošli put, bez obzira na to što policija čuva nelegalnu deponiju. Smeće se sutra sigurno neće deponovati na deponiji - poručio je Hodžić.

Podsjetimo, ispred Inicijative su ranije predlagali da se pronađe neki prelazni modus i da se sufinancira odvoz smeća na neku drugu lokaciju. Međutim, nakon što je pravosnažno JP Deponija ostalo bez okolinske dozvole, i to odlukom Ministarstva okoliša FBiH, nakratko su bili blokirali deponiju, koju je uz primjenu sile deblokirao MUP HNK-a. Od tada se pod policijskom zaštitom svakodnevno dovozi smeće, a građani sve to promatraju uz mirne proteste i šalju poruke kako je ovaj problem alarmantan za šire područje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.