open-navfaktor-logo
search
V.d. direktorice potvrdila
Najavljeno da JU Djeca Sarajeva sutra ostaju bez gasa, djeca ipak idu vrtiće
Roditelji djece koja idu u vrtiće Javne ustanove Djeca Sarajeva dobili su informaciju da sutra ova javna ustanova možda neće imati grijanja.
01.11.2021. u 15:44
get url
text

Iz Sarajevogasa naveli su da do prekida isporuke prirodnog gasa dolazi zbog radova na transportnom gasnom sistemu.

- Prema informacijama koje smo dobili od dobavljača gasa Energoinvest d.d. isporuka gasa za FBiH je totalno obustavljena na ulazu u transportni gasovod u BiH. Molimo vas da u što kraćem roku izvršite pripreme za prelazak na korištenje alternativnog goriva i pripremite svoja postrojenja za prekid isporuke prirodnog gasa – naveli su u obavještenju iz Sarajevogasa upućenom JU Djeca Sarajeva.

Roditeljima je došla obavijest kako su dobili instrukciju iz Sarajevogasa te da u vrtićima neće biti grijanja do daljnjeg.

- Ne znamo do kada će ovo trajati. Upućena je urgencija Ministarstvu za dalje postupanje – navedeno je u obavještenju koju su dobili roditelji mališana koji idu u JU Djeca Sarajeva.

Vršiteljica dužnosti direktorice JU Djeca Sarajeva Alma Trnka u razgovoru za Faktor je kazala kako djeca sutra idu u vrtiće, te da neće biti obustave rada ove javne ustanove.

- Djeca će doći u vrtić. Naša dužnost je bila da obavijestimo da postoji mogućnost obustave grijanja iz razloga što ne znamo koliko brzo Toplane mogu da pređu na neka alternativna rješenja. Vrtići koji su u skopu škola će preći na grijanje putem školskih kotlovnica, a mi očekujemo urgenciju i uputstva od Ministarstva obrazovanja da znamo kako dalje postupati. Naravno da će djeca sutra ići u vrtiće – kazala je Trnka.

Istakla je da FBiH ostaje bez gasa a ne samo ova javna ustanova, te da se sa istim problemom susreću sve ustanove koje se griju na gas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.