Na 13. Međunarodnom filmskom festivalu "Prvi kadar“, koji je održan večeras u Istočnom Sarajevu među dobitnicima nagrada je i poznata bh. novinarka Nerminka Emrić.

Odlukom žirija nagrada Pečat Kneza Pavla za najbolji dokumentarni film u selekciji "Eks Ju u fokusu" ravnopravno je dodijeljen filmovima "Siguran posao“ reditelja Igora M. Toholja i "Sve sa voljom“, Nerminke Emrić.

"Sve sa voljom" je film o rijetkoj istinitoj slici sa otoka Mljeta koji pokazuje žilavost ostrvskog čovjeka da ostane u rodnoj grudi koliko god bila nezahvalna. Film je nagrađen na Al Jazeera Balkans DOC Festival, a prikazan je prošle godine i na SFF-u. 

Ova priča slavi čovjeka, čuvajući od zaborava fragmente prošlog vremena nepojmljivog novim generacijama. To je ujedno ljubavna priča o Marinu i Nike, ljudima koji žive skromno, ali sretno na otoku udaljenom od vreve savremene Hrvatske. Priča se bavi zaboravljenim herojem prošlog vremena Marinom Raduljom, koji je bio poznat u komunističkoj Jugoslaviji kao "#Titan s otoka Mljeta“.

Marin je svojim rukama, uz pomoć supruge Nike, prokopao stijenu dugu 96 metara radi osiguranja poljoprivrednog zemljišta. Namjera filma je povezati razmišljanje ljudi iz prošlog vremena 20. stoljeće s onima koji žive danas, u vremenu kakvo su Marin i Nike mogli samo sanjati. To je, također, poruka novim generacijama da cijene rad i vjeruju u snagu čovjeka, umjesto da se predaju beznadežnosti i nihilizmu.

 U zvaničnom takmičarskom programu festivala takmičila su se 33 filma iz 16 zemalja, koji su prvi put prikazani u pet  festivalskih selekcija.

Pokrovitelj Festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.