open-navfaktor-logo
search
Izbor Goala
Najgora pojačanja u historiji Reala: Bivši reprezentativac BiH, bivši selektor BiH, golgeter iz Bijeljine...
Portal Goal.com sastavio je listu promašenih pojačanja Real Madrida, a čak tri imena sa popisa imaju neku poveznicu sa Bosnom i Hercegovinom.
18.06.2022. u 21:43
get url
text

Među najgorim pojačanjima Kraljeva nalazi se Elvir Baljić. On je u Madrid stigao iz Fenerbahčea 199. godine. Klub je za Baljića izdvojio, za to vrijeme, vrtoglavih 30 miliona eura.

Baljić je u Madridu ostao sezonu, postigao je jedan gol i vraćen je na posudbu u Fenerbahče.

Bivši reprezentativac BiH imao je tokom boravka u Realu problema s povredom koljena, a Goal konstatuje da nije bio na najvišem nivou čak i kada je bio spreman.

Među najgora pojačanja u historiji kluba Goal je uvrstio i Luku Jovića, napadača rođenog u Bijeljini, koji nosi dres Srbije. On je došao u Real iz Frankfurta 2019. godine za naknadu od 66 miliona eura. Odigrao je 51 utakmicu i dao samo tri gola.

Na neslavnoj listi je i Robert Prosinečki. On je 1991. godine među Kraljeve stigao iz Crvene zvezde za 15 miliona eura. Očekivale su se velike stvari od tada perspektivnog Prosinečkog, a vrhunac trogodišnje ere u Realu bio mu je gol protiv Barcelone u El Clasicu. Interesantno, u Barcelonu je prešao 1995. godine. Žuti je nedavno sjedio na selektorskoj fotelji reprezentacije BiH.

Među "neslavnim" pojačanjima Reala su Eden Hazard, Kaka, James Rodriguez, Jonathan Woodgate, Javier Saviola, Royston Drenthe, Antonio Cassano, Nicolas Anelka, Danilo, Brahim Diaz, Pedro Leon.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.