open-navfaktor-logo
search
Regularna sezona
Nakon četiri mjeseca nastavljena NBA liga: Lakersi savladali Clipperse u triler završnici
Nakon više od četiri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa, u Sjedinjenim Američkim Državama je nastavljena NBA liga.
31.07.2020. u 07:06
get url
text
Lebron James i Anthony Davies
Lebron James i Anthony Davies

Najjače svjetsko košarkaško takmičenje se iz sigurnosnih razloga igra na sjednom mjestu, u sportskom "izolatoriju" u Orlandu i to bez prisustva publike.

Los Angeles Lakersi ostvarili su u utakmici večeri pobjedu nad gradskim rivalima Clippersima rezultatom 103:101, uz dinamičnu završnicu u kojoj je Paul George promašio šut za pobjedu Clippersa.

U prvom poluvremenu su Lakersi bili konstantno u vodstvu, koje je u jednom trenutku iznosilo i 14 stepeni prednosti, ali su Clippersi početkom treće četvrtine stigli do preokreta, te su stekli prednost od čak 11 poena.

Na kraju treće četvrtine Anthony Davis je svojom serijom vratio Lakerse u život, a u četvrtoj četvrtini su trojkama Diona Waitersa, Lebrona Jamesa i Dannyja Greena ponovo stekli osjetnu prednost. Završnica je bila krajnje uzbudljiva, a George je promašio trojku koja je mogla donijeti pobjedu Clippersima.

Anthony Davis je bio junak kod Lakersa sa ubačena 34 poena, te ostvarenih osam skokova i četiri asistencije. Lebron James je zabilježio 16 poena. Kod Clippersa je najefikasniji bio Paul George sa 30 poena i čak šest trojki, pratio ga je Kawhi Leonard sa 28 poena.

Nekoliko sati ranije, Utah Jazz je porazio New Orleans Pelicanse (106:104) i učvrstio četvrto mjesto na Zapadu (42-23). Pelicansi su na začelju sa omjerom 28-37.

Na Floridi su se okupile 22 od ukupno 30 ekipa, odnosno samo oni timovi koji su u trenutku prekida sezone sredinom marta imali šansu da se domognu plasmana u Play-off. Oni će prije doigravanja, koje će se također održati u Orlandu, odigrati po osam mečeva regularne sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.