open-navfaktor-logo
search
Novi trener
Nalić predstavljen u Tuzli: Dogovorili smo se za pet minuta, cilj je Evropa
Zlatan Nalić novi je trener Tuzla Cityja. Bivši šef stručnog štaba Slobode predstavljen je danas na stadionu u Siminom Hanu.
11.03.2020. u 14:42
get url
text

Nalić na klupu tuzlanskog premijerligaša dolazi nakon što je klub sporazumno prekinuo saradnju sa Elvirom Baljićem, a zbog slabih rezultata u proljetnom dijelu sezone.

- Ovo je moj povratak u Tuzlu gdje sam živio 22-23 godine. Veže me dosta uspomena za ovaj grad. Zahvalio bih se klubu na ukazanom povjerenju. Tuzla City je bio u rezultatskom disbalansu. Pokušat ćemo napraviti rezultat i plasirati se u Evropu. Iz Premijer lige sam otišao nedorečen. Prekinut sam u pola posla. U prvom mom dolasku sam donio nešto novo. Nadam se da ću nastaviti - rekao je Nalić pa se dotakao i same ekipe:

- Imao sam jako dobar uvid u ovu ekipu. Dogovorio sam se za pet minuta da dođem ovdje. U Slobodi sam imao 10 lijepih mjeseci, oni su odlučili drugačije. Nažalost, izabrali su nekoga drugog, a ja sam uzeo tim sa kojim mogu nešto napraviti - dodao je novi trener Tuzla Cityja, koji je naglasio da će zadržati prethodni stručni štab.

Nalić će debitovati na klupi protiv Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.