open-navfaktor-logo
search
Federalna vlada
Namjenskoj industriji 2,7 miliona KM kako bi se povećala zaposlenost
Federalna vlada usvojila je Program utroška sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, namijenjenih finansiranju razvojnih projekata u FBiH iz oblasti namjenske industrije, u iznosu od 2.700.000 KM.
26.11.2020. u 14:06
get url
text
Pogonska industrija

Opći cilj ovog programa je razvoj privrednih društava iz oblasti namjenske industrije, poboljšanje i uvođenje novih rješenja u proizvodne procese, poboljšanje ekonomičnosti, osiguranje kvalitete i povećanje njihove konkurentnosti, koja za rezultat ima snažan, konkurentan i izvozno orjentisan sektor.

Očekivani efekti su povećanje broja zaposlenih, rast indeksa industrijske proizvodnje za sektor namjenske industrije, primjena novih naprednih tehnologija i tehnoloških postupaka, infrastrukturno osposobljeni pogoni za pokretanje novih proizvodnih procesa, razvoj novih proizvoda, modernizacija proizvodnih procesa i poboljšanje općeg privrednog stanja.

Grant sredstava će biti dodijeljivana za usaglašavanje proizvoda sa zahtjevima tehničkih propisa, razvoj tehnoloških procesa i proizvoda, razvoj proizvodnje, repariranje, remont i modernizaciju zastarjele opreme neophodne za proizvodne procese, nabavku nove opreme za proizvodnju, kao i za infrastrukturne radove na proizvodnim pogonima s ciljem pokretanja novih proizvodnih procesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.