Nana Azra Barakovac ima odgovor na pitanje: Šta se sve može napraviti od kestena? Slatke i slane kombinacije su nešto što ova jesenska namirnica odlično podnosi. Sve to u emisiji "Iz bakine kuhinje" Televizije OBN.

Tradicionalna jela su u posljednje vrijeme došla u fokus, jer se sve više okrećemo prirodi. Slana jela ili slastice koje su vam se od djetinjstva duboko urezale u pamćenje danas postaju specijaliteti koji nemaju cijenu. Prepoznala je to i nana Azra koja će i ove subote u 16.30 sati pokazati kako se kuha na starinski način. U središtu pažnje je kesten, koji popularnost dobija baš ovih dana.

-Kesten nije samo sredstvo za grijanje ruku na trgovima metropola, on se može iskoristiti za spravljanje slanih i slatkih jela koja su vrlo jednostavna za pripremu, a ukusna - kaže Azra.

Iako ga mnogi samo jedu i koriste pečenog i kuhanog, postoji niz drugih načina na koji se ovaj plod može upotrijebiti. Nana Azra će pokazati kako od kestena skuhati juhu, ispeći kolač i spremiti savršenu piletinu u zagrljaju kestena. Ovakav meni podsjeća nas kako je stigla jesen i porodična okupljana su češća i intimnija. Toplina kojom odiše ova emisija bit će nešto što će gledatelji moći osjetiti čak i preko TV ekrana.

Uživajte u pripremi i nezaboravnim okusima u kojima će uživati i vaša djeca i unuci, i po kojima će vas se uvijek sjećati!