- U koordiniranoj akciji sa kolegama iz Kantona 10, odnosno iz Livna učestvovali su pripadnici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK. Tokom jučerašnjeg dana izvršeni su pretresi više objekata, a slobode su lišene dvije osobe na području Općine Drvar i tri osobe iz grada Bihaća. Zavedena je kriminalistička obrada nad ovim osobama, te su danas proslijeđeni nadležnom Tužilaštvu Kantona 10 u Livno na dalje postupanje i obradu - izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i kako je prilikom jučerašnjih pretresa pronađena veća količina narkotičkih sredstava, novca, automobili, mobiteli i naoružanje.

- Pronađena je veća količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom podsjeća na cannabis sativu, kao i bijelog i smeđeg praha koje asociraju na opojne droge kokain i heroin. Nađena je i veća količina novca za koju se pretpostavlja da je pribavljena ilegalnom prodajom nakotika, automobili, mobiteli, vage za precizno mjerenje, te lovačko i vojno naoružanje - dodao je Šiljdedić.

Ovo je nastavak akcije "Bure" koju od prošle godine provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona s ciljem suzbijanja nabavke i distribucije narkotičkih sredstava u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.